חלום חזון או נבואה

עולם היין מלווה את האנשות מתקופת המקרא ומקדש את הגפן ואת משקה היין המופלא והמסתורי. מאז ומתמיד היין נוכח בתרבויות שונות ומזה אלפי שנה ועד היום. כך גם כיום וניתן להבחין בין גישת העולם הישן בתפיסת היין, צרפת איטליה ומנגד העולם החדש, ארה"ב ואוסטרליה.

בעתיד הקרוב נחשף לשיטות נוספות שבעיקרם חזרה למקורות ולטבע. אחד המובילים בתחום הוא היזם משה אלול.
משה אלול נולד וצמח בעיר רחובות שבישראל התחנך בפנימיה החקלאית מקווה ישראל המיתולוגית כמו שמעון פרס ואחרים ושירת כלוחם וקצין בצהל ובלבנון.

בארהב הכיר את אשתו ושגשג שם בענף הנדלן אך חלומו היה נטוע תמיד עמוק ברגבי ארץ ישראל. כבר שם בניכר עסק בעשיית יין והכיר מקרוב ואהב את רעיון החקלאות האורגנית והביו דינמית והחשיבות האקולוגית שלה בעת הזו.
משה נולד וגדל בבית מסורתי והדת ולא הייתה זרה לו. בנכר התחזקה אמונתו ועם הגעתו לארץ הבין שהמורשת שלו לילדיו ונכדיו ולעם ישראל כולו תהיה נטיעת חווה אורגנית טבעית שתעסוק בגידול גפן אורגנית שתישא ענבים כמו פעם. ומהפרי הזה יפיק משה יין בתפישתו בדיוק כמו בימי המקרא. אותו יין שסופק לבית המקדש.

למשה היה חשוב שכולם יוכלו ליהנות מהיינות הללו ולכן בחר בהקפדה בכשרות מוקפדת ובתקינה אורגנית הדוקה שתאפשר הנגשת יינותיו ותוצרתו לכולם.
בשובו לישראל רכש קרקעות חקלאיות בכרמי יוסף ומייד החל בהסבתם לכרמים אורגנים.עם העשייה והתוצאות התחזקה האמונה בדרך. והחזון הלך והתגבש לכלל חלום בר קיימה. כיום כרם אלול מניב פרי אורגני מאושר ובאיכות יוצאת מהכלל. מרבית הפרי מיועד ליקב שהוקם בחצר המשק שהקים משה בישוב יציץ בסמוך לכרמים.

היקב מפיק יינות מיוחדים מהכרם ולומד עם הבצירים להפיק יינות נקיים וטבעיים שחלקם המשמעותי כבר היום מכיל אחוז קטן מאוד של כימיקלים. ועד לאפס התערבות. את הכרם והיקב מלווים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, בין היתר אגרונומים כורמים ויינים שכולם עוסקים בחקר למידה ופיתוח השיטות שמנהיג משה בכרמיו וביקב שלו.

בין היתר משה מסכים לספק תוצרת אורגנית למעטים בלבד, ובלבד שישתמשו בענבים לייצור יין מיוחד שנהנה מהיות הגפנים אורגנים.
אחד השותפים למעשה הוא יקב צוף שבערד שמלווה את התהליך במחקר משלו ומייצר תוך כדי למידה מתמדת יין טבעי לחלוטין שכעקרון מותסס אך ורק משמרי הבר שמגיעים עם הענבים האורגנים. מקיים תסיסות ארוכות והשריות ארוכות יותר על הקליפות ואינו מסנן את היין לפני הביקבוק.

היינות מדוייקים חסרי פגמים טעימים וחסרי כל חומרים כימיים וללא גופרית ביסולפית. היין אפילו מתיישן באלגנטיות וזוכה לשבחים רבים. היין נשלח תדיר לבחינה במעבדות מתמחות לבירור נוכחות רסברטרול שנמצא בכמויות נדיבות ביין הטבעי ושל צוף מענבי אלול.

מטרת המחקר לגבש דרך בא ניתן יהיה לייצר בעתיד גם כמויות גדולות יותר של יין בשיטה שפיתח יקב צוף מערד. שיטות שיישמו ביקב אלול.

האם את/ה מעל גיל 18?
אזהרה! מכיל אלכוהול יש להימנע משתייה מופרזת